söndag 6 juni 2010

Hundutställning

En solig dag i Vänersborg, massa hundar och folk. Det var så våran fösta hundutställning med Bobbo såg ut. Hade förberett oss med stolar, filt och massa gott i väskan. Mutade Alva med godis, glass och dricka. Farfar tog hand om Isak och bar runt honom, så han var nöjd.

Efter några timmars väntan var det dags för Bobbo och Dennis att göra entré. Bobbo tyckte att det var väldigt kul och gjorde några galoppsprång så de fick springa två varv istället för ett. Men annars skötte de sig bra och Bobbo fick ett fint utlåtande, men han var inte bra nog att gå vidare.

Det är en djungel med alla förkortningar och färger på banden. Rött, blått, lila...HP, CK. Vi lär oss kanske efter ett tag. Om jag förstått det hela rätt vill man ha rött band och ett CK i första stadiet. För då går man vidare. Tur nog hade vi Inger, Bobbos uppfödare med som hjälpte och guidade oss genom dagen.

Hur som helst är vi nöjda och Bobbo verkade tycka att det var kul. Det var en rolig och intressant dag så det lär inte bli den sista utsällningen vi är på med honom. Att han dessutom behöver växa till sig för att få en riktig bedömning är ju också något som talat för att vi ska ställa ut honom igen när han blivit lite äldre. Nästa gång blir det därför i Vårgårda i början av augusti. Hoppas att han vuxit rätt sig tills dess.

Inga kommentarer: