lördag 28 mars 2009

Jord, frö och planer

Planerna för plantor och blommor skulle inte vara några den här våren. Ändå har jag inte kunnat låta bli. Att det dessutom är så lätt att trissa igång Dennis på samma ämne gör ju inte saken lättare.

Så istället för att låta allt bero till nästa vår har vi i år installerat två lysrör. Ett uppe och ett nere, eftersom det är svalare i källaren. De små plantorna som tittat upp är olika sorters tomater, chilisorter, basilika, oregano och en blomma vårkrasse har jag för mig att de heter . De som inte har orkat ta sig genom jorden ännu är smultron, melon, akileja och något Gustavs öga.

Planerna fram över är nu att hyra en jordfräs och fixa till landet ute. Sätta potatis och när vi ändå fixat till det så lite gurka och squach. Dit har vi ju inte kommit ännu, men som det känns nu så har vi istället för att inte göra något gjort mer än vi gjort något annat år.

Eftersom vi fick hjälp att gräva bort en rabatt förra året, då vi byggde en altan som nästan är klar. Så kommer det blommor lite var stans där den gamla jorden har lagts. Ytterligare ett projekt är att flytta alla krokusar till ett och samma ställe. Hoppas samla lite ork imorgon och göra detta.

Ska försöka få ut lite bilder på resultaten på flytt, sådd och annat.

Inga kommentarer: